Follow cinemadal on Twitter

차라리 죽여라
-전국덤프노동자총파업 2005~2006
김미례 / 2006 / Documentary / DV / Color / 48min




공동체상영 신청 하기 ▶



Festival & Awards
제11회 광주인권영화제




시놉시스
공사현장이나 골재장에서 모래, 자갈, 폐기물 등을 실어 나르는 덤프운전기사들. 이들은 개인사업자로 불리지만 늘 빚에 시달리며 신용불량자로 전락한다. 도로위에서는 과적악법에 의해서 전과자로 내몰린다. 마침내 2005년 3차례 총파업으로 스스로의 노동자성을 자각하고 성장해 나가며 과적악법을 바꿔낸다. 하지만 갈 길은 멀다.

Dump truck drivers carry sand, pebbles and wastes at constructions. They named as private business owner but actually suffer from debts, sometimes fall into credit delinquents. The traffic laws banned overloaded vehicles in the load, which gives dump-drivers criminal record. In 2005, they became aware of their worker’s right, took 3 times of general strikes and finally made a change of the traffic laws. Though they still have long way to go.



김미례 Filmography

2006  <차라리 죽여라차라리 죽여라-전국덤프노동자총파업 2005~2006>

2005  <노가다>

2003  <노동자다 아니다>

2002  <동행-비정규직 여성에 관한 짧은 보고서2>

2001  <나는 날마다 내일을 꿈꾼다>

2000  <해뜨고 해질때까지>